Om Inky Gipsy

 

Startside
Om Inky Gipsy
Vores hunde
Hvalpe kuld
Fotoalbum
Nyheder
Dalmatinerhvalpe

 

 

 

 

 

 

 

Lidt info om vores kennel.

Vores hunde er først og fremmest familiehunde, men også avlshunde. Derfor har vi valgt at have dalmatinere i såkaldt "stueopdræt". Når du køber en hvalp fra os, får du derfor en hvalp som er vant til katte, andre hunde, mennesker - både voksne og børn - og en masse andre ting.
De hunde vi bruger i vores opdræt er selvfølgelig valgt på grund af deres udseende, men især pga. temperament. De skal være rolige, omgængelige og børnevenlige. For at de skal være så sunde som muligt, bliver de selvfølgelig fodret med et af de bedste færdig-fodertyper på markedet, nemlig Royal Canin Dalmatian, som forebygger urinvejsproblemer.
Du kan som køber selvfølgelig se hvalpenes mor. Det kan ikke altid lade sig gøre at se faren til hvalpene, men vi vælger ham selvfølgelig omhyggeligt ud og står inde for hans temperament og sundhed.

Maj-Britt er uddannet dyreadfærdsterapeut og vi hører ofte at det tydeligt afspejles i vores hvalpe.
Hvalpene bliver prægede på så meget som muligt inden de forlader os, som regel når de er 8 uger gamle. De har deres egen mini agility-bane, hvor de træner deres motoriske færdigheder. Hvalpene bliver udsat for fyrværkeritræning, biltilvænning, meget varieret lydtræning (støvsuger, høj musik, dør der smækker, vaskemaskine, toilet skyl og meget andet).
Ved hjælp af de rigtige forstærkninger, som godbidder og kontakt, lærer vores hvalpe at komme når vi kalder, ikke at springe op, ikke at bide hårdt i fingre m.m.
Ved daglig omgang med hvalpene, lærer de at få tillid til mennesker og føle sig trygge ved almindelig håndtering.
Hvalpene får selvfølgelig også rig mulighed for at udvikle deres medfødte instinkter, f.eks. at bruge deres næse til at finde deres mad, at undersøge nye steder og ting næsten hver dag, social omgang med andre hunde, katte og mennesker.

Lidt om racen dalmatiner

Dalmatineren er en glad, livlig og børnevenlig hund, som har det bedst, når den får opmærksomhed.
Den er skabt til at kunne løbe langt og længe, og er derfor glad for meget plads og frihed.
Den har let ved at tage imod indlæring, af både det ønskelige og det mindre ønskelige. For at få det bedste ud af hvalpen, anbefaler vi derfor altid vore købere, at gå til hundetræning med såkaldte "bløde metoder".
Mange dalmatinere kan noget, som kun få racer kan, nemlig at smile. Desuden kan nogle af dem "snakke", altså bruge lyde.
Farven er hvid med sorte eller leverfarvede pletter.
Læs meget mere om racen og dens helt enestående personlighed i Dans Kennel Klubs bog "Dalmatiner", 
som er skrevet af Dansk Dalmatiner Klub.

 

 

 

 

Spørgsmål eller problemer relateret til dette Web-sted bør sendes direkte til larsen.inky@gmail.com
Copyright © 2004 Kennel Inky Gipsy. Alle rettigheder forbeholdes.